Nekada je važio za jednog od najpopularnijih pjevača, ali Sejo Kalač sada je doživio sunovrat , a o njemu sada pišu i svi domaći mediji. On je uspio sada da upropasti svoju karijeru, odao se alkoholu , a nekada se desi da zapjeva u jednoj kafani u Kninu, kako bi zaradi samo 50 eura.

Čak ni taj novac koji tu noć zaradi, nekada ne dobije, jer ga je predhodno popio, odnosno zadužio se kod gazde lokala, pa bi otpjeva nekoliko pjesama kako bi vratio dug.

Pjesme koje su ga digle na vrh muzičke scene bile su ‘Ala, ala’, ‘Kafanska pjevačica’, kao i pjesma ‘Da li si me voljela il nisi’. Već neko vrijeme nismo imali priliku ništa da čujemo o njemu, jer se povukao sa javne scene, a po pričanju njegovih prijatelja on se toliko odao alkoholu da su i oni zabrinuti za njegovo zdravstveno stanje.

Prije dvije godine počela je priča kako ga je uhvatila hrvatska policija kada je bio u pripitom stanju i to je vozio automobil svoga brata, kada nije imao ni dokumenta sa sobom. Policija mu je oduzela vozačku dozvolu, a morao je neko vrijeme provesti i u hrvatskom pritvoru. Već neko vrijeme odlazio je na liječenje od alkohola ali svako malo bi se vratio svom poroku.

”Teško nam je da ga gledamo u takvom stanju. Od onakvog pjevača postao je neko ko pjeva u jedno lokalu i to kako bi vratio dug koji je tu noć napravio i popio. On je dobar pjevač i voli svoj posao, ali niko ne želi da ga pozove na nastup , kada zna da će se napiti. ”- rekao je pjevačev prijatelj.