Glumac Andrija Milošević je jedan od najpopularnijih i najomiljenijih u regiji a proslavio se najviše humorističkom serijom Andrija i Anđelka u kojem glumi muža lijepoj kolegici Anđelki Prpić. Andrija je u nekoliko navrata isticao da je njegov pokojni otac koji je preminuo prije osam godina najzaslužniji za to u kakvu je osobu on izrastao.

Iza njegovog oca Peka Miloševića ostala je njegova supruga Vera i dva sina Andrija i njegov brat. Svi koji su poznavali Peka kažu da je to bio čovjek za koga niko nikada nije imao nijednu ružnu riječ i koji je bio pošten i imao je prave moralne vrijednosti kojih se pridržavao i koje je prenio i na svoju djecu.

O svom ocu i njegovom uticaju na glumčev život govorio je i sam Andrija u emisjij koju vodi njegov kolega Nenad Jezdić, Lavovske priče. Andrija je rekao da njihov otac nije puno vremena provodio sa njima u kući i nisu puno komunicirali i družili se. Ipak ono što pamti je da je bio izvrstan domaćin a neke riječi koje mu je uputio su uticale na njegov život puno.

Jednom mu je otac rekao da nikada u životu ne smije uzeti ni slamku sa tuđe livade i to je bilo toliko višeslojno i jako j euticalo na Andrijin karakter. Kada mu je otac preminuo na sahrani je bio staložen i nije plakao. Međutim nakon tri mjeseca jeg ledao neki film u kojem je glavni lik bio na samrti i tada je počeo da rida i to je trajalo skoro sat vremena i on je shvatio da ne plače zbog filma nego zbog svog oca.