Ova žena priznala je kako svaki dan ima sve veću želju da ne dozvoljava svekru i svekrvi da viđaju svoje unuče. O odnosima unutar njihove porodice, moglo bi se raspravljati satima, pa možda čak i sedmicama, a sve se još više promijenilo kada je došao još jedan član u njihovu porodicu.

Ali, mnogi se pitaju šta je to trebalo da se desi da snaha ne dozvoljava viđanje unučeta djedu i neni? Ova žena je odlučila da ostane anonimna što mi poštujemo, ali ujedno je odlučila da ispriča šta je dovelo do ovakve njene odluke.

”Moj muž je iz bogate porodice. On zna da to nije glavni razlog zbog kojeg sam se udala za njega, nego da ga volim, ma čak i obožavam i željela sam provesti cijeli svoj život s njim. Željeli smo slobodu, da budemo nezavisni, pa ne živimo s njegovim roditeljima. Od kako smo počeli da pričamo o zajedničkom životu, složili smo se da želimo imati kuću, pa smo svaki dinar štedili. Nismo željeli ni kredit, nego da beba dođe u normalnom stanju.

Muževi roditelji su nas često pitali kad ćemo dobiti unuče, a mi bismo odgovorili kad bude pogodno vrijeme. Svekrva bi uvijek na naš odgovor odmahnula glavom. Iako su oni imali , nikad nisu se ponudili da nam daju novac. Kroz mjesec sam saznala da sam trudna, nismo htjeli da abortiramo, a onda sam i svekrvu zamolila za novac kako bi mogli uzeti kredit za kuću. Rekla je da oni nemaju toliko novca, da bi samo mjesec dana kasnije rekli da kupuju džip.

Bila sam užasno ljuta. Pa zar im je bitnije auto, koje su ionako imali, od sina i unučeta. Tada sam saopštila mužu da im neću dozvoljavati da vide unuče. On je to prihvatio i nije, jer su mu se miješala osjećanja prema njima. ”- ispričala je ova žena.