Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

”Svi satovi u njenom stanu su stali kada je umrla!” Bila je omiljena u Jugoslaviji, a iznenada je umrla! – Alternativa

Starije generacije su imale priliku da slušaju pjesme od Novih fosila i znaju ko je od njih bio u početnom sastavu ove grupe. Sanja Doležal nije prva bila , nego je došla kasnije, a kako saznajemo to se desilo 1983. godine.

Na samom početku stvaranja grupe i pravljenja prvih koraka ka uspjehu, pjevačica je bila Đurđica Barlović koja je kao mlada počela sa muzičkom karijerom. Sa samo trinaest godina počinje da se pojavljuje po festivalima, gdje počinje da skuplja svoju publiku i već ima nekoliko simpatizera među njima.

Srednju školu je završila u Splitu, a poslije toga je odlučila da započne i sa profesionalnim pjevanjem. Đurđica je neko vrijeme bila u bendu, a onda je odlučila da se odvoji od njih i posveti više porodici. Željela je da sačuva svoj privatni život, ali i da bue uz svoju djecu i gleda ih kako odrastaju, a ne da je stalno na terenu i koncertima.

Nakon što je ona napustila bend, dolazi Sanja koja postaje pjevačica ovog benda. Svi su bili navikli se na ovu pjevačicu i nisu mogli zamisliti da Novi fosili nastave sa gradnjom svoje kariejre bez Đurđice. Međutim, Sanja je dokazala da može da se nosi sa ovim poslom i pritiskom i napravila nevjerovatne uspjehe.

Ali, Đurđicu su svi zapamtili po ovoj grupi i tako će uvijek i ostati! Jeste li vi bili ljubitelji Novih Fosila!?