Era Ojdarić neće tako često da govori o svojim partnerkama, ali sada je odlučio da progovori o svojoj izabranici. Već godinama unazad on je na javnoj sceni, pa nije nikakvo čudo što zna o mnogima i razne tračeve koji godinama pogađaju javnu scenu.

”Svega je bilo. Turneje su nekada trajale po dva ili tri mjeseca, išlo bi oko sedamdeset ljudi. Svi se pretvaramo kod kuće da smo časni i pošteni, a kada se vratimo sa turneje istoj toj kući, zapitamo se kako smo uspjeli u istu da uđemo. Biti ću skroman i priznati da na estradnoj sceni znam najmanje deset kombinacija, ali neka se oni vole i paze, a kasnije će priznavati i djecu. Vidimo da je natalitet u padu, svaki muškarac treba da ima više žena, a samim tim i više djece. Što bi muslimani bii bolji od nas, pa oni mogu imati po tri žene, a mi samo po jednu. ”- rekao je Era.

Pjevač je istakao kako je ostao zatečen i frapiran kada je tokom gostovanja u ”Zadruzi”, ugledao Marka Osmakčića i Viktoriju Mitrović kako su intimni pred ostalim učesnicima.

”Nikada mi se tako nešto nije desilo u karijeri, da sam imao priliku pjevati mladom paru dok oni vodi ljubav. Nekoliko puta sam sa orkerstom dok smo pjevali na nekoj svadbi, odlazili do prozora mladenaca i pjevali im uspavanke. Ali , sada nije bila u pitanju uspavanka, nego jako udaranje. Kuku lele!”- rekao je Era kroz smijeh.

”Imao sam zadatak da zabavim zadrugare, što sam se trudio i da uradim. Ono što smo Zorica Marković i ja uspjeli, rijetko koja osoba može da uradi. Najveću zaradu imao sam 1975. godine, kada sam na jednoj svadbi zaradio 110 000 maraka. Tada sam otpjevao pjesmu ”Oženjen sam a kao momak živim”.