Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

To sam pjevao prije 20 godina! Aca Lukas poručio Ukrajincima: ”Pokrali su nas, TO JE MOJA PJESMA!” – Alternativa

Iako je već dosta vremena prošlo od održavanje Eurosonga, idalje su pjesme sa ovog natjecanja glavna tema pojedinih osoba. Kao što i znate pobjedu su odnijeli predstavnici Ukrajine. Međutim, to je izazvalo i lavinu komentara kod osoba sa naših prostora, te je svoje nezadovoljstvo iskazao i Laća, sin pokojne Marine Tucaković koja se ubraja u najbolje tekstopisce na nasim prostorima.

On je optužio Kaluški orkestar kako su plagirali pjesmu od našeg pjevača Ace Luksa , a koja je nama predstavljena pod nazivom ”Soba za plakanje”. Naime, tu pjesmu je skladao Laćin otac. Sve ovo je potaklo i Sašu Mirkovića da se oglasi.

Saša je najprije dotakao se naše predstavnice na pomenutom takmičenju i iskoristio priliku da joj čestita, ali i da joj se zahvali što je na ovaj način predstavljala Srbiju. Ona je čestitao i Ukrajincima, kao i njihovom kompozitoru koji je dobro poznavao pjesmu Ace Lukasa i onda skladao za Ukrajince i njihovu pjesmu ‘Futa’.

Oglasio se i PR tima Ace Luksa rekavši:

” Ovo je samo znak da bismo i mi pobijedili da smo otišli na Evrosong sa ovom pjesmom. Ukoliko uzmemo u obzir plagijat, slobodno možemo da kažemo kako oni vole Lukasa, ali ne bih dalje ulazio u suštinu. Da je Lukas predstavljao Srbiju na takmičenju, sigurno bi mu Ukrajina dala 12 bodova. Nećemo ih tužiti, jer to nije moguće. Što se tiče njihove pobjede, nije tu u pitanju sam pjesma, više je to politika.”- rekao je on.

”Mi smo ove godine iskoristili trik o globalnom problemu i koroni, ali ja sam već na samom početku rekoa da to neće proći i imati koristi. Nešto što nema veze sa pjevanjem ne može ni da prođe. Ona je kontautor, ona nije pjevačica.”