Iako je održana internacionalna koderencija mladih naučnika, niko nije prenio lijepe vijesti da je maturant Todor Cvetanović Pete Beogradska gimnazije pokazao veliki svoj uspjeh i osvojio prvo mjesto na svjetskom takmičenju iz nastavnog predmeta biologije.

Na internacionalnoj koferenciji mladih naučnika koja se održavala u Beogradu ove godine, srednjoškolci iz naše zemlje su uspjeli da osvoje jednu specijalnu nagradu, kao i deset medalja što je zaista pohvalno i od velike važnosti za naš obrazovni sistem.

Jedan od najboljih svakako je Todor Cvetanović koji je ponio sa sobom zlatnu medalju. Svi su bili u šoku , jer se ovako lijepa vijest nije pročula na vijestima, nego se o njoj govori na društvenim mrežama i mnogi su saznali za maturanta upravo na taj način. Mnogi su iskazali razočarenje, jer se u medijima ne daje prostora lijepim vijestim, koje su za svaku pohvalu, naročito kada je u pitanju uspjeh mladih.

Osim što je zlatnu medalju osvojio Todor, sa nnjom se mogu pohvaliti i Ana Mijušković, Katarina Stanović, kao i Marija Pinjić, dok su srebrne medalje osvojili Aleksandar Vujčić i Sara Milošević, a bronzanom se mogu pohvaliti Aleksandra Gazikalović, Veljko Đondović, Ana Radović, te Uroš Filipović. Specijalna nagrada otišla je u ruke mladog Dimitrija Rajčića.

Učestvovali su srednjoškolci iz trideset zemalja svijeta, a bili su podijeljeni u šest kategorija: prirodne nauke, informatika, fizika, matematika, inžinjering, te zaštita životne sredine.