Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

‘Toma je bio kockar i alkoholičar, ispalo je da sam ja Silvanin sin!’ Radmilo Arnautović otkrio istinu o filmu Bjelogrlića: SVE JE LAŽ! – Alternativa

O filmu ‘Toma’ kojeg je režirao glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, mngo se govorilo i izazvalo je veliku pažnju javnost. Sada se oglasio i Radmilo Armenulović, suprug pokojne Silvane Armenović, koje je želio da iznese svoje mišljenje o ovom filmu.

Istakao je kako mnogi dijelo filma nisu se nikada desili i izmišljeni su, kao i da će on da otkrije pravu istinu kako se sve izdešavalo. Radmilo je imao priliku, baš kao i široke narodne mase, da pogleda film, u kojem je jedna od glavnih uloga pripala i njegovoj pokojnoj supruzi Silvani.

Nije krio oduševljenje načinom na koji su glumci odradili ovaj posao i da su se oslično snašli u svojim ulogama, ali je iskoristio i priliku da doda kako dosta stvari koje su prikazane u filmu ne poklapaju se sa stvarnim događajima. Rekao je kako Silvana nikada nije pričala sa bosanskim akcentom, iako je to u filmu prikazano, a svoju priču može i dokazati raznim intervjuima koje ima snimljen.

Dodao je i kako je Silvana prije braka s njim, bila u vezi sa jednim apotekarom i to 1958. godine. Zatim je prekinula tu vezu, da bi njih dvoje započeli ljubavnu romansu 1959. godine i od tada se nisu razdvajali. Dvije godine kasnije su ljubav krunisali brakom, a sve su to uradili tajno, jer Radmilo nije smio roditeljima da kaže da želi oženiti pjevačicu.

Otkrio nam je kako Toma možda jeste bio u ljubavnoj vezi, ali da nije sa Silvanom, niti se on sjeća da su oni ikada pjevali negdje zajedno!