Kako saznajemo, Toni Cetinski, popularni hrvatski pjevač sada se nalazi na spisku osoba koje su u nekom trenutku iskoristile lažne KOVID propusnice. Hrvatska policija, zajedno sa uredom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala ima već oko 200 ljudi pod istragom koji su isto ovo učinili.

Medicinska sestra Petra Rumiha (32), koja radi u Dom zdravlja Zagreb, uhapšena je prije nekoliko dana, jer je ona u tom periodu radila i unosila imena pacijenata u sistem. Navodno je broj osoba koje su preuzimale lažne potvrde o vakcinaciji od ove medicinske sestre i sotalih, mnogo veći nego što možemo i da zamislimo.

Kada je počela pandemija i vlada odlučila na lockdown, kao i na režim izdavanja potvrda da ste vakcinisani, Toni Cetinski se nekoliko puta javno oglašavao i govorio koliko je protiv svega toga, te osporavao sve te mjere. Pokazao je antivakserske stavove i na društvenim mrežama, ali i tokom gostovanja u emisijama. Za njega se slobodno može reći da je bio jedan od najglasnijih aktera protiv vakcinacije sa javne scene.

”Nemam ništa protiv toga da se vakciniše ko hoće, ali ja jednostavno ne želim i ne dam da mene bilo ko vakciniše. Najbolje bi bilo da se otvori Goli otok za nas koji ne želimo to da primimo, pa nas odvedite tamo sa lisicama i zaključajte. Sačekajte malo da nas uhvati san i tek onda nas možete vakcinisati. ”- govorio je pjevač.

Protiv ove medicinske sestre prva istraga je potegnuta u novembru prošle godine, kada je protiv nje podignuto 18 optužnica, a sada se dovodi u pitanje još 200 novih.