Jelenu Karleušu imali smo priliku da gledamo nekoliko sezona u žiriju Zvezda Granda, te moramo reći da je imala poseban način izražavanja i pravila šou tokom takmičenja. Ona je uvijek znala da napravi zanimljivu scenu, koja je šou donosila veliku popularnost i gledanost.

Ona je neko sa oštrim jezikom i poznato jeda će reći svoje mišljenje, bez obzira da li će nekog uvrijediti ili ne. Znali su svi da će i neprimjerene komentare da kaže takmičarima ukoliko su to zaslužili, zbog čega je pridobila mnoge antipatije kod ljudi.

Mnogi se sjećaju njenog duela sa takmičarem Ivanom Rajićem, koji je kasnije otkrio da mu je supruga u drugom stanju. Karleušu je mnogo obradovala ta vijest, pa je ustala sa svoje pozicije i otišla na bani do Rajića kako bi mu čestititala.

Istakla je i da je Ivan dobar pjevač, pred kojim će biti blistava karijera, te da je on nekoliko puta pokazao da je poseban. Jelana je znala dobro da pohvali takmičera ukoliko misli da će uspjeti u ovom poslu, ali znala je nekim da uputi tako ružne riječi, naročito ako izaberu neku staru pjesmu ili pjesmu njene suparnice Cece.

Od kako je napustila žiri Zvezde Granda, na Jeleninom mjestu se pojavila upravo Ceca, koja ne upućuje tako kritičke komentare takmičarima.