Ovaj muškarac je jako popularan na novoj društvenoj mreži TikTok koja je zadnjih nekoliko godina postala jako popularna. On je tokom boravka u Dubrovniku, svojim pratiocima pokazao kako se živi u ovom gradu, ali i da su cijene katastrofalne. Njega na ovoj društvenoj mreži možete pronaći pod imenom @jackthebackpacker.

On je doputovao iz Berlina a tokom snimanja videa jasno je naglasio da nije nimalo oduševljen ovim gradom, odnosno da je razočaran kada je vidio samo cijene za najobičnije stvari.

”Da biste se parkirali sa autom morate da platite čak 5,5 eura po satu, a ukoliko uspijete pronaći nekog ljubaznog gospodina onda za 24 sata možete da platite 65 eura. ” On je istakao kako je Dubrovnik mjesto koje od turista želi da izvuče čak i posljednji novčić, samo da bi oni mogla zaraditi što više. Dotakao se i svih ostalih stvari, naročito one koje su zaista ”paprene”.

”Kupite li samo jedan dio pomfrita onda morate da platite 5,5 eura, dok jedan hamburger košta jedanaest eura. Ali, da biste kupili Coca Colu morate da iskeširate 5,3 eura. Ovo je katastrofa, prava pljačka na koju niko ne reaguje. Cijene su nerealne, kako u restoranima, tako i u supermarketima. ”

Nisu jedino cijene to što su ga nervirale u Dubrovniku, nego je i gužva koja je ogromna i po njegovim riječima nepodnošljiva. Ukoliko se odlučite posjetiti Dubrovnik, znajte da nećete moći obići sve, jer će vam za to trebati cijelo bogatstvo.