Austrijska akademija uradila je veliku istraživanje, nakon čega su dali rezultate i na osnovu njih smo saznali da je Slobodan Boba Stefanović bio jedan od pjevača sa anđeoskim glasom, odnosno imao je najljepši glas na svijetu, što je rijetkost.

Danas kada spomenemo ovo ime i prezime, rijetko koja osoba zna o kome je riječ. Iako je bio jako uspješan i iza sebe ostavio velike hitove, vrijeme je učinilo da on bude zaboravljen i da se o njemu skoro nikada i ne govori.

Kako saznajemo, Slobodan je sa samo petnaest godina odlučio da započne sa muzičkom karijerom i prijavio se za učešće u vokalno- istrumentalnom sastavu ”Zlatni dečaci”. Tu je najrpije počeo da se pojavljuje kao gitarista, da bi poslije nekog vremena počeo da pjeva. U ovom sastavu učestvovao je punih pet godina, a onda ga je napustio i prebacio se u muško- ženski kvartet pod nazivom ”One i oni”.

U ovom sastavu učestvovao je sa Minjom Subotom, Daliborkom Stojišić, kao i sa Lidijom Kodrić. U odličnim prijateljskim odnosima je bio sa Daliborkom Stojšić, da bi poslije nekog vremena ušao u ljubavnu vezu sa Lidijom Kodrić. Iako je važio za izvrsnog pjevača u svoje vrijeme, danas o njemu niko ništa ne govori.

Jeste li vi znali za ovog pjevača? Znate li neku njegovu pjesmu? Pogledajte jedan od njegovih videa: