Lusi Milvud imala je samo šesnaest godina kada su joj se počeli javljati simptomi trudnoće. Nije ni znala šta je to, niti je sumnjala na trudnoću , iako do tada nikad nije imala problema sa mučninom. Svako jutro je povraćala.

Tri mjeseca prije toga bila je na jednoj proslavi sa prijateljicama, kada je upoznala dečka koji joj se svidio i sa kojim je provela noć. Majka ju je odvela na ginekološki pregled, kada joj je on potvrdio da se radi o trudnoći, odnosno da je u drugom stanju.

”Sve što se dešavalo oko mene pokušavala sam uvijek da gledam sa neke pozitivne strane. Vesele sam naravi i mislim da mi to najviše pomaže. Sjećam se da sam bila jako uzbuđena kada mi je ginekolog rekao da sam u drugom stanju. Naravno, kasnije mi nije bilo svejedno da o tome govorim sa roditeljima, ali i oni su uvijek bili tako divni prema meni. Kada sam im rekla istinu, oni su rekli da su uz mene i šta god da se desi od njih mogu da očekujem veliku podršku. ”- rekla je mlada majka.

Poslije devet mjesei rodila se predivna djevojčica kojoj su dali ime Mekejla. Onaj trenutak kada je uzela svoju kćerku u neručje bio je tako emotivan, da ga nikad neće zaboraviti. Rekla je kako ju je kćerka pogledala prekrasnim plavim očima, a da je u to trenutku svijet prestao i postojale su samo ona i kćerka.

Sada uživa u majčinstvu, roditelji su uz nju i pomažu joj oko bebe kad god su u prilici. Mlada majka je otkrila kako se nikada nije pokajala, nego da okušava svaki trenutak da provede sa svojom bebom.