2005. godine Adriana Ilieska postala je glavna tema svih medija, kada se saznalo da će postati majka po prvi put. Ujedno je ušla i u Ginisovu knjigu rekorda , jer je nastarija porodilja do tada. Od kako se saznalo za tu vijestu, ona je bila na meti osuda mnogih, ali sve to je uspjela da prevaziđe, jer je prema svojoj kćerci osjećala ogromnu ljubav i jedva čekala da je uzme u svoje ruke.

Sa dvadeset godina se udala, ali njen suprug nikada nije htio da ima djecu, što je kasnije dovelo i do razvoda braka. Ona je potom posvetila se karijeri , a ljubavni život zanemarila. Devet godina je liječila neplodnost, da bi na kraju ostala u drugom stanju.

Iako je bilo rizično da pokuša sa in vitro oplodnjom u ovim godinama, ona je shvatila da joj je to jedino rješenje i odlučila da isproba. Niko od prijatelja i porodice nije je podržao, ali ona je toliko željela dijete, da je nije bilo briga za mišljenje drugih. Rodila je zdravu bebu.

Naime, kod nje su ostale oplođene tri jajne ćelije, odnosno nosila je trojke. Dvije bebe su tokom trudnoće preminule i rodila je samo jednu djevojčicu, a obzirom na svoje stanje morala je nekoliko dana provesti na intenzivnoj njezi. Dosta ljudi ju je osuđivalo i govorilo kako je sebična, jer je u tim godinama rodila, ali ona misli kako je nju Bog nagradio, čim joj je dao dijete.

Jedan doktor i Adriana napravili su dogovor i on je postao kum djevojčice, te nakon Adrianine smrti on će početi voditi brigu o djevojčici.