Marij je odrasla sa roditeljima na selu, a ima i dvije sestre. Bila je treći razred osnovne škole, kada joj je iznenada otac preminuo, te je od tada ona postala domaćin kuće i sav posao prešao na nju. Što se tiče posla na njivi , zna sve da radi. Upravlja komajnom, ore i sije sve što je potrebno.

Od kako zna za sebe Marija radi na njivi, a o njoj se govori u cijelom Aranđelovcu. Obrađuje i po 16 hektara zemlje, a da bi stigla završiti sve obaveze mora ustati ujutru u 4 sata. Ona vozi i traktor, pokosi oko tri hemtara trave, bere maline, jabuke i ostalo sezonsko voće, te pravi od njih razne proizvode.

Otkrila je kako za sreću ne treba mnogo, ali bitno je da se radi sa srcem. Nije uvijek novac najbitniji u životu. Njena majka Natalija ima 72. godine, ali se idalje brine o stoci (imaju svinje, ovce krave i živinu). Uživaju u zajedničkim trenucima, pa zajedno prave kajmak i sir, ali i razne zimnice i džemove.

Nakon očeve smrti preuzela je većinu posla na sebe, jer je tako mogla da zaradi za svoju porodicu, te omogući sebi i sestrama školovanje. Dok joj je otac bio živ stalno je s njim išla na njivu i radila, na početku joj je bilo teško, ali tako je uspjela sve da nauči. Kako je rasla tako su joj i poslovi bili lakši, jer prije nije mogla nešto da odradi obzirom da je bila niska. Dobijala je ponude za razne poslove, ali ona niti jedan nije prihvatala.

Kaže da bi joj sigurno bilo lakše negdje drugo i da ne bi morala da radi većinu posla sama, ali ovako joj je ljepše, jer se nalazi na svom teritoriju i sam je svoj gazda.