Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

U Bosni sam radila kao čistačica za 150 eura, a onda sam otišla u Švedsku kod muža: ”Kad sam otvorila frižider uslijedio je šok!” – Alternativa

Često ste imali priliku na našem portalu da čitate razne ispovijesti kakve nikada ne bi ni zamislili, ali ova se svakako razlikuje od svih njih. Jedna žena odlučila je da nam ispriča svoju priču, koja je privukla veliku pažnju naroda. Ona je radila u Bosni kao čistačica i dobijala platu oko 400 KM.

Nijel bila nezadovoljna, osjećala se sretnom što u današnje vrijeme može da zaradi barem to. Onda je preko društvenih mreža upoznala jednom čovjeka koji je boravio u Švedskoj. Neko vrijeme su se dopisivali, a onda je napustila sve i otišla kod njega. Vjenčali su se i bili u sretnom braku koji je trajao sedam godina.

Par je živio lijepo i skladno, a iz njihove ljubavi rodilo se i troje djece. Obzirom da je lijepo uređen sistem u ovoj državi, oni su živjeli od socijalne pomoći i mogli su ljepo da preživljavaju. Nekoliko puta je isticala kako joj je tamo lijepo i da nikada ne bi mogla ponovo da živi u Bosni. Međutim, jedan dan je otvorila frižider u kuhinji i bila iznenađena onim što vidi.

U frižideru nije bilo ama baš nikakve hrane, bio je u potpunosti prazan. Djeca su divljala po kući i plakala od gladi, a ona nije mogla da im pomogne jer nije imala novca da im kupi hranu. Njen suprug je sav novac koji su imali prokockao.

Godinama je bio ovisan o kocki, a ona to nije primjećivala. Nije znala šta da uradi i kako da se postavi, da bi nakraju mu rekla da mora birati, da li će nastaviti kockati i oni se razići ili će se posvetiti svojoj porodici, a ostaviti kocku.