Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

U pećini živi više od 100 ljudi: Imaju farme, kuće, igrališta! Oduševiti ćete se kad vidite unutrašnjost! – Alternativa

Došlo je vrijeme kada za tren možemo da saznamo šta se dešava na drugom kraju svijeta i ne postoji nikakav način da se nešto sakrije. Odmah se sve objavljuje po internet portalim i svako ima mogućnost da o tome čita. Ova vijest će vas jako začuditi, ali u isto vrijeme poželjeti ćete da saznate šta se nalazi unutra.

U Guidžou, jednoj od kineskih provincija, nalaz se ogromna pećina unutra koje je napravljeno jedno selo. Oni su svoju zajednicu preselili u ovu pećinu i tu žive u mraku, ali sigurni od ostatka svijeta. U selu postoji posebna organizacija, koja se poštuje u svakom segmentu.

Ono je smješteno na visini od 1 800 metara nadmorske visine, ne postoji put koji vodi u ovu pećinu, a ukoliko želite da je posjetite, onda morate planinariti najmanje sat vremena. Obzirom da ne postoji napravljen put, kada stanovnici sela idu u nabavku, onda je to dosta težak i naporan posao.

U pećini postoji i škola, ali je 2008. godine kineska vlada zabranila njen rad, a kao glavni razlog su naveli da djeca tu ne mogu da se školuju, jer Kina nije zemlja gdje žive pećinski ljudi, nego normalni i savremeni. U školu je u to vrijeme išlo 186 učenika, a imali su i teren za fudbal i košarku.

Napravljena je i farma, gdje se ovi ljudi bave stočarstvom, a neki imaju i kućne ljubimce.