Zadnjih nekoliko mjeseci i sami možemo da vidimo kako su cijene nekretnina u konstatnom porastu, te za neke ljude postaje neostvaren san da imaju nešto svoje. Međutim, ipak postoji ”luda sreća” kada možemo dobiti dobar i kvalitetan dom i to po pristupačnim cijanama.

U Srbiju su banke počele aktivirati hipoteke, odnosno oni ljudi koji nisu bili u stanju da otplate svoje kredite, izgubili su domove koji su bili pod hipotekom i one su sada u vlasništvu banke. Banka bez ikakvih problema , sada te kuće prodaju i to po pristupačnim i zaista niskim cijenama.

Jedna žena koja je bila potencijalni kupac takve kuće, istakla je kako nema krabrosti da kupi tako nešto i ustručava se, jer zna da je ta kua nekoj porodici oduzeta jer nisu imali novca da isplate kredit. Oni su bili prisilljeni da se isele iz te kuće, pa ni ona sama ne bi imala mira da spava u njoj.

Najviše takvih slčajeva ima u Vojvodini, gdje se skoro svaka druga kuća prodaje. O tim kućama, najviše informacija možete dobiti u bankama, koje se vode kao prodavci nekretnina. U Banatu imaju tri kuće na prodaji, u Čoki možete kupiti kuću po cijeni od 4 300 eura, dok u Bavaništu 4 500 eura.

Interesantno je da u Crnoj Bari imati kuću sa velikimdvorištem, koja može biti vaša po cijeni od 1 594 eura.