U malom selu pored Vranja živi Jana Mihajlović djevojčica koja je sa sedam godina izgubila svoju majku. Od tada živi sa bakom i tatom u staroj kućici, u kojoj nemaju ni kupatila i to u izuzetno teškim životnim uslovima.

Njena majka je preminula 2018. godine, nakon što je dugo vremena borila se protiv teške i opake bolesti, te nakon što nije uspjela da pobjedi karcinom dojke, zauvijek je napustila ovaj svijet. Jana je tada krenula u prvi razred i zauvijek će pamtiti taj užasan dan.

Tragični događaj je u velikoj mjeri promijenio njen život, kao i život njenog tate Gorana koji više nije isti, a od smri svoje supruge na njegovom licu više ne postoji osmijeh. Djevojčica živi sa tatom, ali i sa sedamdesetdvogodišnjom bakom koja se do sada brinula o kućanskim poslovima, a sada je otkrila kako joj sve to teško pada i da joj više nije lako raditi po kući, njivi, ali i praviti obroke za ovu porodicu. Ipak su godine učinile svoje.

U njihovoj kući imaju tri sobe, pod je napravljen od betona, a zidovi su toliko stari da na nekim mjestima odvajaju se dijelovi. Nemaju niti jedan kuhinjski element, pa čak ni sudoper, nego baka izađe vani i pere posuđe. Najgore od svega jeste činjenica da ova porodica u 21. vijeku nemaju vode u kući.

”U životu sam imao mnogo tragedija. Sa 16. godina sam izgubio oca, a onda je ubrzo preminuo i stariji brat. Našao sam posao u jednoj firmi u Vranju, gdje sam radio 15 godina, a ona se supruga razbolila i napustio sam sve, kako bi se brinuo o njoj. Dvije godine smo se borili, ali nije izašla iz te borbe kao pobjednik.”- rekao je Goran.

Nadamo se da će što više ljudi pomoći ovoj djevojčici da ima normalno djetinjstvo!