Ova majka ispričala je svoju životnu ispovijest, koja je mnoge rasplakala , a vjerujemo i vas da će. Ona je penzionerka, majka dvoje djece koji su se odlično snašli u životu i koji su dobro finansijskog stanja.

”Imam dvoje djece, sina i kćerku. Suprug i ja smo uvijek bili tu za njih, kako i treba da budu roditelji uz svoju djecu. Uvijek smo im pomagali, željeli smo da završe dobre škole, bodrili ih, a onda pomogli i da obezbjede sebi stambeno pitanje, te na kraju kada su dobili djecu, mi smo ih čuvali. Moj suprug je prije nekoliko godina preminuo, a ja sam ostala sama.

Penzija mi je mala, jedva da uspijem pokriti sve troškove koje imam. Moram izdvojiti mnogo novca i za lijekove, pa kada dođe kritični mjesec, onda ne uzimam mnogo hrane, kako bi mogla sve lijekove imati. Iako su djeca svjesna u kakvoj situaciji se nalazim, nikada mi nisu ponudila svoju pomoć. Jednom prilikom sam im rekla kroz šalu kako bi mogli plaćati pola mojih troškova, jer poslije moje smrti sve ostaje njima.

Međutim, kćerka je rekla kako ni svoje ne može da plaća, dok sin se pravio da en shvata o čemu govorim. Oni su uspjeli drago mi je zbog njih. Voze najskuplje automobile, a svake godine idu na ljetovanja i osjedaju u najskupljim i najluksuznijim hotelima. Kćerka svaki dan kupuje mnoštvo odjeće, svojoj kćerci daje džeparac koji je već nego moja penzija.

Jednom prilikom mi je komšinica rekla kako njoj djeca plaćaju svake godine da ode na more nekoliko dana, a ja sam ostala uvrijeđena i povrijeđena. Moja mene nisu pitala ni imam li šta jesti, a kamoli šta drugo. Ja sam svojim roditeljima pomagala i moj suprug je. Pitam se da li smo napravili grešku što tokom života nismo štedili za stare dane, nego smo sve davali za njih!?”