Postali smo čudno društvo, gdje društvo i država ne obraćaju pažnju na socijalno ugrožene, na one kojima je pomoć potrebna, a to nam dokazuje i ovaj slučaj koji se desio 2018. godine, a koji je zaista potresao cijeli region. Miroslav Stojanović koji je tada imao 44. godine, odlučio je da sebi oduzme život, jer su mu isključili struju.

On je imao dug 22 hiljade dinara koje nije mogao da plati, a obzirom da nisu platili, oni su im isključili. Miroslav je popio insekticid etiol. Ova porodica je živjela jako teško, u nehigijenskim uslovima, a kada više nije mogao to gledati i svu bijedu odlučio je sebi da presudi.

Njegova sestra Zlatka Stojanović je rekla kroz suze:

” Tog dana me je nazvao i rekao: ‘Draga sestro, nemam ovo kome reći, žena i djeca su otišla tašti u Niš, ali ja više ne mogu da živim u ovoj bijedi, ne mogu da gledam svoju djecu kako sjede u mraku. Ja ću da se ubijem.’ Posliej toga sam pokušavala nekoliko puta da ga zovem, ali nije mi se više javljao. Zvala sam komšiju iz Bujanovca da me odveze do njega. Ali kada sam došla tamo, on je ležao mrtav pored česme.”

Miroslav je prošao pravi pakao sa svojom porodicom na Kosovu, tu je izgubio majku i oca, ali i svo imanje koje je stekao. Ovaj dug je bio samo kap koja je prelila čašu.

Njegova supruga Slavica rekla je kako imaju četvereo djece, a mjesečno su dobijali samo 19 hiljada pomoći. Miroslav je nekada radio na građevini, ali nije mogao da zaradi koliko je bilo potrebno njegovoj porodici. Od socijalnog je tražio pomoć, ali oni su mu rekli da nisu trebali rađati toliko djece i bez njih su mogli normalno živjeti.