Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

UBIO SE ZBOG DUGA ZA STRUJU: Molili ljude iz SOCIJALNOG da im pomognu, a oni ih otjerali i rekli da nisu trebali rađati TOLIKO DJECE! – Alternativa

Ovaj užasni događaj iz 2018. godine dokaz je da se pojedine osobe zaboravljeni od svih, kako od društva, tako i od države. Miroslav Stojanović koji je tada imao 44. godine presudio je sebi i oduzeo život, popivši insekticid etiol, samo zato što mu je isključena električna energija, jer je imao dug od 22 000 dinara.

Miroslav je zajedno sa svojom porodicom živio u katastrofalnim uslovima, te nije mogao više da podnese svo to siromaštvo i bijedu. Njegova sestra Zlata Stojanović je jedva skupila snage kako bi ispričala kroz šta je sve njen brat prošao i zašto je sebi oduzeo život.

”Tog dana me pozvao i rekao mi. sestro ovo samo tebi mogu da kažem, nikom drugom ne mogu. Žena i djeca su otišla za Niš, a ja hoću da se ubijem, ne mogu više da podnesem ovu bijedu i siromaštvo i da gledam svoju djecu kako se svaki dan pate i pitaju da li ćemo imati navečer šta pojesti. Odmah mi je spustio slušalicu, pokušala sam nekoliko puta da ga dobijem, ali više mi se nije javljao. Nazvala sam jednog komšiju i odmah me iz Bujanovca povezao do njihove kuće. Trebalo nam je oko sat vremena da dođemo do njega a onda sam pronašla mrtvog brata pored česme.

Razlog zbog kojeg se ubio je bio taj što nije imao novca da plati struju, pa su mu oni došli i isključili. Djeca su sjedila u mraku, a on to nije mogao da podnese.”

Njegova supruga Slavica je istakla kako su se oni borili koliko su mogli. Miroslav bi radio u selu bilo šta, ko god mu je plaćao on je išao i radio. Išli su i u Socijalno i tražili pomoć, ali niko nije htio da im pomogne, nego bi samo govorili da nisu trebali toliko djece rađati i odmah bi im bilo lakše.