Svi su bili u šoku, kada su saznali da je učesnik muzičkog takmičenja ”Pinkove zvezde” Zoran Gramović Zoka ubio svoju djevojku Jelenu Tursun. Sve se ovo desilo 28. novembra 2015. godine, a cijela Srbija i region nisu mogli vjerovati kada se pročulo za ovu vijest.

Svjedoci smo da u posljednjih nekoliko godina fizičko nasilje i maltretiranje je jako zastupljeno na našim prostorima, ali vlasti uopšte ne djeluju kako bi se ono smanjilo, ili kako bi na gori i teži način kaznili te počinioce. Iza Jelene je ostalo troje djece, koji su maloljetni, a koji moraju nastaviti svoj život bez majke!

”Moju pastorku Jelenu je toliko tukao da je ona na kraju pala u nesvest. Kada je vidio da je idalje živa, prestao ju je tući, iznio je na ulicu, upalio auto, te nekoliko puta sa autom prešao preko nejnog tijela.”- rekao je očuh nesretno preminule Jelene, a koju je ubio muzičar i njen bivši dečko Zoran.

”Zoran ju je odveo na neku vikendicu daleko od grada. Ne znam koji je razlog zašto je ovo uradio, ali prvo je Jelenu brutalno pretukao, prešao tri puta autom preko nje, a onda pozvao policiju i rekao šta je uradio. On je monstrum. ”- rekao je Nenad Š.

Ovakav zločin još se nije desio na našim prostorima, a nadamo se da i neće. Koliko osoba mora biti psihički nestabilna da se odluči na ovakav čin!?