Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Udovica Marinka Rokvića nije dobro: Tužne vijesti o Slavici dolaze iz doma porodice Rokvić! – Alternativa

Uskoro će da bude i godišnjica smrti jednog od najboljih pjevača na našim prostorima , Marinka Rokvića, a još uvijek njegova supruga Slavica i sinovi ne mogu da se pomire sa činjenicom da njega više nema i da ga nikad više neće vidjeti.

Nikola je nekoliko puta govorio o tome kako zamišlja svog oca , koliko bi se radovao unuci koja uskoro dolazi i kako bi za nju priprema razne stvari. Ni Marku nije svejedno, jer je prvih dana septembra, kada je njegov sin Despot krenuo u školu znao zaplakati, jer bi to deda radio. Svakako da je najteže Slavici kada ostane sama u njihovom porodičnom domu, gdje je svaki dio podsjeća na njega.

”Najbolje je poznaje Marko, a Slavica je izuzetno hrabra žena. Njen sin tačno zna period kada majka počne da se povlači od njih i tone u tugu, pa Marko priskoči i pomogne joj da se vrati u normalu. Pokušava na sve načine da je nasmije , ali i zagrli i tako utješi. ”- rekao je jedan izvor blizak ovoj porodici.

Nakon smrti supruga, Slavica je mnogo vremena posvetila pisanju, gdje je pronašla utjehu, a njene blogove prati veliki broj čitatelja. Naročito je prate žene koje su se našle u istoj ili sličnoj situaciji, pa se poistovjećuju s njom. Pokušavaju od nje da izvuku savjete kako najbolje da prevaziđu bol i tugu koju osjećaju nakon gubitka voljene osobe.

Slavica je jednom prilikom napisala kako mora nastaviti se boriti u životu zbog svoje djece i unučica, te su joj oni pokretačka snaga, ali da se idalje nije pomirila sa gubitkom voljenog supruga.