Priča o Nevenki Harkaji koji ima 71. godinu a koja je ostala potpuno sama, napokon je dobila svoj epilog. Naime, nju je u svoj dom primila Marica Lazić koja živi u Mirijevu. Kada je Centar za socijalni rad preko jednih novina saznao za ovu ženu, odmah su došli po nju, jer je preko noći ostala bez svega.

Predstavnik centra priznao je kako je izgledao trenutak kada su došli po Nevenku. Rekao je kako kada su ušli u stan Marice, na hodniku su bile spakovane dvije torbe, Nevenka obučena toplo, a u njenim očima mogle su se jasno vidjeti suze, jer joj je bilo teško rastati se od Marice.

Njih dvije su već bile navikle jedna na drugu , a Nevenka od uzbuđenja, neizvjesnosti, treme i tuge nije mogla nikako zaspati. Nije mogla da se pomiri s tim da se razdvaja od osobe koja joj je spasila život. I Marica je priznala da joj je bilo jako teško i da će joj nedostajati. Željela je da se redovno čuju, pa je baki kupila telefon, dopunila kredit i rekla joj da se javi čim stigne.

Centar za Socijalni rad istakao je kako ovaj slučaj može da se završi samo na dva načina. Moguće je da poslije izrade dokumenata, koje je njena kćerka ukrala, baka sada bude u prihvatilišu, a poslije toga će moći boraviti u gerontološkom centru, a moguće je i da ode u neku hraniteljsku porodicu.

Ustanova u koju je smještena Nevenka nudi joj smještaj, odjeću i hranu, a penziju će početi dobijati kada budu gotovi svi dokumenti.