Jedna Brenina komšinica otkrila je kako su Brena i njen sin Viktor, jednom prilikom mislili da njenoj komšinici neko želi da obije kuću, pa su priskočili u pomoć ne razmišljajući o posljedicama.

”Sa Brenom imamo odličan odnos. Kod nas često navrati na kafu, lijepo se ispričamo i ismijemo. Ona je jedna prirodna i sasvim normalna žena. Voli svoje komšije i ljubazno se ponaša prema nama. Nije joj teško ni primiti nas u svoj dom. Poziva nas na proslave, a nekada kada je slobodna pozove nas i na kafu. Stvarno su super, kada vide da je nekom teško i da je u nevolji svakako će prići i pomoći.”- rekla je jedna komšinica.

Ispitali smo još neke njene komšije kakva je Brena, a svi su imali samo riječi hvale za nju.

”Izbio je u jednoj kući požar, a Brena je odmah izletila na ulicu. Dok su ostali dolazili da vide šta se dešava, Brena je trčala i govorila kako je pozvala vatrogasce i policiju. Na kraju se ispostavilo da nije požar, nego da su komšije zapalile neke stare stvari, a da je vjetar nosio gust dim prema njenoj kući. Boba je pravi drug, a Brena je zaista prava domaćica. Boba voli da daje prasiće i jagnjad majstorima kada rade nešto, dok Brena više štedi od njega. Neka posluga koja je radila kod njih u kući, dala je otkaz, jer Brena nije htjela da im da veću platu.”- rekla je gospođa.

STARS, Zvezde Granda specijal. Na slici Lepa Brena foto Ana Paunkovic

”Ponaša se normalno, kao i svi mi. Neki ljudi kojjima je potrebna pomoć, često odlaze do njen kuće, žele da dobiju nešto novca. Čuli smo da neki koji prose dolaze i iz inostranstva samoda bi posjetili njenu kuću.”