Lepa Brena je jednom prilikom zajedno sa svojim sinom Viktorom pritekla u pomoć misleći da njenoj komšinici neko pokušava da obije kuću.

”Sa Brenom smo u sjajnim odnosima. Često se sastajemo, dolazi kod nas na kafu, posjedimo i razgovaramo o raznim temama. Sasvim je prirodna i normalna žena. Vidi se da voli s nama sjediti i družiti se, ponekad nas pozove da idemo i mi kod nje, uvijek nas je najljubaznije primila u kuću. Zove nas i kada su neke proslave. ”- rekla je komšinica.

”Jednom je kod nas aktivirao se alarm, a ona je dotrčala zajedno sa Viktorom, jer je mislila da nam neko želi obiti kuću ili nas je napao, a u ruci je nosila nož. Stvarno su super. Voli da pomaže ljudima, pa kad je kod jedne komšinice izbio požar u pola noći, Brena je trčala od svoje kuće i govorila kako je zvala vatrogasce da dođu.

Ustvari tad nije bilo požara, nego je neko palio neke stvari i napravio veliki dim koji je išao prema Breninoj kući i ona je mislila da gori komšinicina kuća. Prava je domaćica, uživa da sprema i okuplja ljude, a Boba je jaran kakvog nemate priliku često da vidite. Brena ne voli da se razbacuje novcem na gluposti, a Boba će svakom radniku uzeti janje ili prase. Neki su kod njih radili kao posluga i dali otkaz, jer navodno im ne plaća dovoljno.

Njima često idu ljudi da prose, zna se desiti da dođu neki iz inostranstva i pitaju u kojoj kući živi Brena kako bi od nje išli tražiti novac. Kad idu ulicom uvijek će se lijepo javiti i pozdraviti. ”- ispričala nam je komšinica.