Usnije Redžepova zauvijek nas je napustila 1. oktobra 2015. godine, nakon što je izgubila bitku sa teškom i opasnom bolesti. Zaista teški su joj bili posljednji dani, jer je mnogo patila, imala jake bolove koje više nije mogla podnijeti, ali je ona do posljednjeg dana pokušavala da bude pozitvna, iako je sve oko nje bilo crno.

”Nemojte me ostavljati, budite sa mnom! Ja sam gotova! Umirem! Hoću da ozdravim ii borim se koliko mogu, iako znam da nema nikakve pomoći!”- rekla je Usnija posljednjih dana svog života.

”Teško mi je da dišem, a svakim danom osjećam sve veće i veće bolove. Moje zdravstveno stanje se samo pogoršava, mogu nekako da ležim u krevetu, ali mi je mnogo teško da ustanem. Nekoliko puta sam pokušavala da ustanem da bih prošetala, ali nemam snage da stanem na svoje noge. Smršala sam toliko, da me neki ljudi ne mogu prepoznati. Samo vodu pijem, jer ni zalogaj ne mogu da progutam.”- dodala je.

Od samog početka njene karijere , publika je zavoljela njen glas i njene pjesme, a od kolega je uvijek imala veliko poštovanje. Bila je u braku sa osobom koju je cijelo vrijeme beskrajno voljela, Uvijek puna pažnje, ljubavi i bila je jak smirena. Odličan je primjer osobe koja voli život!

”Otac mi je Rom, a mama Turkinja. On nju kad je oženio već je imao jedan brak iza sebe, a i ona je imala sina i kćerku iz prvog braka. Zajedno su dobili četvero djece i uvijek je oko njih bilo puno mališana. Iako smo živjeli u teškim životnim uslovima i sirotinjski, to je bio najljepši život koji smo imali.”