Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Uz ćevape nipošto ne smijete jesti luk: Ovo je ogromna greška, evo šta se dešava u tijelu.. – Alternativa

Doktor Vojislav Perišić, koji je ujedno jak poznati gastroenterolog, objasnio nam je koliko hrana pečena na roštilju može biti opasna , ali i kako u pojedinim marinadama ima mnogo štetnih sastojaka, a da toga nismo ni svjesni.

Sve je počelo tako što je jednog svog prijatelja, koji je ujedno i vlasnik restorana a specijalitetu su mu jela sa roštilja, upitao gdje i kako prave meso za roštilj. Tada mu je prijatelj otkrio da je jako bitno kakvo je meso, te da od kvaliteta mesa sve zavisi.

Tada mu je otkrio kako on uzme raznih vrsta mesa i samelje, a onda miješa sa koktelom ulja, koje treba zajedno da odstoji oko desetak sati na hladnoj temperaturi. Ono što niko ne zna da natapanje uljem nije nimalo zdravo i da je antioksidativno. Termičkom obradom mesa, dolazi i do miješanja sa marinadom koja neutrališe meso.

Osim toga, upotrebljava se ćumur koji ne smije odmah da izgori, nego treba duže vremena da gori i ispušta dim koji će pomoći da se meso ispeče. Naime, taj dim u sebi ima mnoštvo toksičnim materija koje mogu biti opasne po ljudsko zdravlje i to u velikoj mjeri, da može izazvati pojavu nekih većih i ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Mnoge je iznenadilo kada su saznali da se u restoranu meso više soli, kako bi gosti uzimali više pića, pa samim tim bi i račun bio znatno veći. Luk dovodi do pojave nadutosti, jer djeluje na probiotske materije,, a onda je osoba i žedna.