U današnje vrijeme slobodno možemo da pričamo o prošlosti koja i nije bila tako dobra, naročito ako uzmemo u razmatranje period oko osamdesetih godina prošlog stoljeća. To je period kada je u bivšoj Jugoslaviji stvaralo se najviše hitova, dobrih pjesama, ali i kvalitetnih domaćih filmova i serija.

Međutim, iako možemo da pamtimo po lijepom, moramo naglasiti da je tada i najviše bio zastupljen kriminal, a na području Srbije često su se dešavala i razna ubistva, za koje nikad niko nije kažnjen.

Jedan od najpoznatijih kriminalaca koji je imao i svoj klan, bio je Željko Ražnatović mnogima poznati i kao Arkan. On je bio član Zemunskog klana, dobro su sarađivali, a pored toga i njihove kriminalne grupe držale su se zajedno, naročito kada se radilo nešto zaista opasno. On je bez ikakvih problema dolazio u sukobe sa policijom, vlasnicima ugostiteljskih objekata gdje je želio da bude sve po njegovom, ali nije mu bilo strano ni pljačkanje banaka.

Bio je mlad. Kada je otišao u inostranstvo i skupio sebi grupu ljudi koji će biti uz njega, imao je samo osamnaest godina. Napravio je baš moćan tim, a onda su počeli po Njemačkoj, Švedskoj i Belgiji da pljačkaju banke. Najzad je pao, zbog čega je bio poslat u Srbiju da skuži kaznu.

Tu je upoznao socijalnu radnicu koja je bila jako privržena mu i brinula se o njemu. Po izlasku iz zatvora stupili su u vezu, a ubrzo dobili i kćerku Sofiju.