Vladimir Miletić (17 godina) iz Bobovišta koji je bio teško ozlijeđen u saobraćajnoj nesreći u svom selu 2018. godine kada ga je naletio Dejan K. (43 godine) upravljajući vozilom marke “Isuzu d Maxom”, vratio se svijesti i više nije u životnoj opasnosti

Liječnici su dali tmurnu prognozu za dječaka koji je zbog višestrukih ozljeda u bolnici u Nici više od dvije sedmice razapet između života i smrti.

Ali, dogodilo se čudo i dječak je stabiliziran i prebačen u Alexinac na daljnje liječenje.

“Vodi me kući, tata” bile su njegove prve riječi. Nešto mi je puklo u prsima i nisam mogao suspregnuti suze. Pripremio sam se na najgore, ali nisam gubio nadu i doktor mi je javno rekao da su njegove ozljede ozbiljne. Vjerovao sam Bogu, otišao sam u samostan sv. Rima i zapalio svijeće. Čujem da je moja bol dirnula mnoge ljude, a molitve za moju patnju su se čitale u zemlji, pa i u Ostrogu. Vjerujem da je mom sinu pomogao liječnik, ali hvala Bogu da je ozdravio – kaže dječakov otac.

Samo mi je on ostao u životu, nemam nikog drugo a ni on nema nikog drugog osim mene. Sa njim zajedno i ja sam bio niti živ niti mrtav, ovih zadnjih dana niti sam jeo niti pio.

Goran Vidić direktor bolnice u kojoj se liječi Vladimir je izjavio da je sada Vladimir uredu i da se nadaju poptunom oporavku.