Voditeljica Adria Jelena Obućina započela je svoju emisiju riječima kako ne može gledaocima reći dobro veče, niti dobar dan, jer neće biti takav, a ni sutra neće biti ništa bolje nego danas. Niko više od nadležnih ne vodi brigu o našoj djeci, nego je njima bitno da su njihova dobro.

Ona je započela ovako emisiju nakon što se pročulo da su gotovi izvještaji o sistemskom pregledu djece sa smetnjama u razvoja koja borave u ustanovama socijalne zaštite, a na kojim se jasno vidi da su ova djeca zlostavljana. Ubrzo se oglasilo i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja države Srbije , te pozvalo nekoliko nevladinih organizacija da odmah i hitno dostave dokaze koji ovo potvrđuju. Na čelu ovog ministarstva nalazi se doktorica Darija Kisić- Tepavčević.

”Djeca sa smetnjama u razvoju nisu uz svoje roditelje, dane provode sami i u metalnim krevetima, koji dovode do stvaranja atrofiranih mišića , a samim tim i jakih bolova. Njihov vazduh je težak, jedva da dišu, jer se okolo osjeti samo smrad urina, fekalija i znoja. Osjećaju se zanemareno, često izloženi zlostavljanju, a o medicinskoj pomoći i njezi ne treba ni govoriti, gotovo da je i nema. Oni koji su tinejdžeri izgledaju poput djece, jer nisu imali priliku dovoljno da se razviju. Obzirom da mnogo leže, oblik glave im se mijenja i postaje više pljosnatija. Bebe prerano umiru, jer se samo drže u krevetićima bez obzira da li plaču ili ne. Osoblje koje radi sa takvom djecom nije previše stručno, a imaju previše posla. Darija Kisić ne vjeruje u izvještaje koje ej priložila nevladina organizacija i sada traži dokaze.”- rekla je voditeljica.

”Gospođo, mogli biste obavljati svoj posao kako treba i krenuti obilaziti ustanove koje pripadaju vašoj nadležnosti. Barem nekad obiđite svu tu djecu koja su upravo vama povjerena. Nije dovoljno samo da napravite radnu grupu, nego trebate da provjerite sve te rezultate, naravno ako stignete od silnih večera, frizera i nastupa po televizijskim emisijama. ”