Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Za 6 mjeseci kupiš auto, a za hranu potrošiš 800 eura: Damir ispričao ISTINU O ZARADI I TROŠKOVIMA U NJEMAČKOJ! – Alternativa

Svi koji planiraju da idu u inostranstvo imaju samo jedan probelm , a to je koliki će biti tamo troškovi i da li će uspjeti da prežive mjesec. Potrebno je na papir staviti trošove za auto, stan, ali i osnovne životne namirnice. Koliko nam je zaista potrebno novca ako želimo da napustimo svoj dom i odemo u inostranstvo?

Damir je već punih pet godina u Njemačkoj, tačnije u mjestu Baden- Baden. On je na internetu postao prava senzacija, nakon što je objasnio i dao korisne informacije kako izgleda zaista život u Njemačkoj i na šta se sve trebate pripremiti ako planirate odlazak.

Prema njegovim riječima, jako je bitno u kojem gradu živite. Ukoliko ste u nekom većem gradu onda su i troškovi mnogo veći, dok na udaljenijim mjestima su i manji troškovi. Ali, isto tako je slučaj i sa platama, zavisi gdje ste. Damir je objavio video u ojem je sve lijepo objasnio:

”Najprije morate da nađete sebi stan ako planirate da idete u Njemačku. Ukoliko izaberete trosoban stan za porodicu, onda trebate izdvojiti 700 eura, a uz to ide i 200 eura za režije. Bitno je da znate da kod njih idu tri stanarine unaprijed, što znači da morate odmah platiti 2 100 eura, ukoliko želite da uđete u taj stan. Znači na početku vam je već potrebno 3 000 eura, a onda slijedi i drugi trošak, a to je biranje namještaja.”- rekao je on.

”Morate voditi računa i da li stan ima kotlovnicu, jer ako nema onda su vam troškovi za struju mnogo veći, jer su pećnice u sobama koje mnogo troše. To vam se nikako ne bi isplatilo, ali ako imate dobar bojler onda vam on može ugrijati i vodu u radijatorima. U suštini ako vam stan nema grijanje, nemojte ga ni uzimati.”