Krađa i zamjena beba malo su poznate stvari, ali svi znaju da se to događa. Mnogi roditelji provedu život tražeći svoju djecu, iako nema dokaza da su im rekli da su p*eminule. Kako dokazati krađu ili zamjenu bebe može biti prava trauma za nesretne roditelje.

Vijest o krađi bebe stigla je iz Zambije, a Elizabeth Mveva, bivša medicinska sestra za rak, odlučila je smiriti misli, priznavši da je u 12 godina, koliko je radila u University of Zambia Teaching Hospital, ukrala oko 5000 beba.

“Imam rak, u terminalnoj sam fazi i znam da ću uskoro umrijeti. Želim se ispovjediti Bogu i ljudima koje sam povrijedila. Nemam što skrivati, zamijenila sam oko 5000 beba”.

“Učinila sam ovo iz zabave i navike. Znam da sam pogriješila pred Bogom i svojim Zambijcima. Molim vas, oprostite mi što sam učinila toj nevinoj djevojci. Također sam uzrokovala razvod nekoliko parova, otkrili su nakon DNK testiranja da dijete nije njihovo”, rekla je.

“Natjerala sam mnoge majke da pate zbog dojenja beba koje nisu njihove. Ne želim ići u pakao zbog ovoga, stvarno mi je žao” – bila je očajna.

Riječ je o djeci rođenoj od 1983. do 1995. godine pa Mveva poziva sve koji su rođeni u tom razdoblju da se testiraju ako imaju ikakvih nedoumica.