Maha Vajirolongkorn ima 67. godina a jedan je od poznatijih kraljeva, koji se trenutno nalazi na čelu Tajlanda. On je pokazao kako prema svojoj ljubavnici Sinnenat Vongnajirapakdi koja ima 34. godine osjeća ogromnu mržnju i da je spreman zagorčati joj život.

Mnogi mediji su se oglasili o njihovom slučaju i istakli kako je kralj svoju ljubavnicu poslao u zatvor u Bangkok, koji ujedno važi i za najsuroviji i najbrutalniji zatvor na cijelom svijetu.

Koliko je surov govore njegovi postupci gvori i to da joj je oduzeo baš sve titule prije nego ju je poslao u zatvor. Prije nego se desio cijeli taj skandal, on je održao ceremoniju gdje ju je predstavio svima kao svoju ljubavnicu.

Kao glavni razlog zašto se tako ponaša prema njoj, javnosti je rekao da je pitanju njena nelojalnost. Navodno se Sineenata ponašala neprilično, zanemarivala je kralja i cijelu Monarhiju, a dolazila je često i u sukobe sa kraljevskim zvaničnicima. Ovom kralju mora poštovanje da se odaje tako što mu se ljube noge, a Sineenata je odbila to da učini, zbog čega je kaženjena.

Kralj ima još četiri žene, koje mu po pisanju medija svaki dan moraju ljubiti noge, a on uživa u tome.