Jednoj baki dok je šetala ulicom iznenada je pozlilo na sred ulice u Pančevu. Ona je pokušavala nekog da prizove u pomoć, pokušala da zauastavi nekoliko automobila, a svaki od njih ju je zaobilazi.

Bezuspjesšno je trudila se da dođe do daha, kako bi joj bilo lakše i niko ne zna kkao bi se sve ovo završilo, da joj tada nisu prišla dva mladića. O ovom događaju niko nije ništa znao, dok se na društvenim mrežama nije oglasila njena kćerka, koja je željela da ispiča u kakvom svijetu mi živimo.

”Imam potrebu da se zahvalim dvojici mladića koji su pomogli mojoj majci u petak oko 21:45 sati i odvezli je do bolnice, gdje joj je ukazana medicinska pomoć. Na uglu ulice Miloša Trebinjca i Šestog oktobra, mami je iznenada pozlilo. Dobila je astmatični napad , koji je bio mnogo žešći od dosadašnjih i malo je falilo da umre. Pokušavala je da prizove pomoć, zaustavljala je auta, taksiste, čak i pješake, a mnogi su mislili da je pijana ili Bog zna šta drugo i samo su je zaobilazili.

Svako radi na svoju savjest i ne mogu zamijerato tim ljudima koji su je obišli. Najbitnije mi je da znam ko su ti mladići što su zaustavili svoje auto na pla puta, i stavili majku u njega i odvezli do prve bolnice. Želim samo još jednom da im kažem hvala, što ste mojoj majci spasili život. Bila je zbrka i nisam stigla da vas pitam kak se zovete, ali ako se prepznate voljela bih da mi se javite, jer ste jedini pokazali da ste humani ljudi.”- napisala je njena kćerka.

Nadamo se da će mladići pročitati njenu priču i javiti joj se.