Odluka koju je napravila Ana Bekuta, mnoge je iznenadila. Kada ju je partner Milutin Mrkonjić Mrka, iznenada napustio, pjevačica nije mogla da nastavi dalje. Otkazala je odmah sve zakazane koncerte, snimanja emisija, kao i sve druge obaveze kako bi skupila dovoljno snage da nastavi dalje. Ovo je za nju bio jako težak udarac.

Tek sada kada je prošlo nekoliko mjeseci, ona je došla sebi i shvatila da je vrijeme da krene dalje. Počela je sve više vremena da posvećuje sebi, da izlazi sa prijateljima i da se druže.

”Ana je napokon poslušala svoje unuke, koje su joj cijelo ovo vrijeme savjetovale da treba što više vremena da provodi van kuće, jer će tako lakše da preboli Mrku. Tjerali su da se aktivira, a očigledno je i djelovalo. Ana je pokušavala da sakrije svoje stanje i pokaže da joj nije toliko loše, ali u jednom periodu nije se ni sa kim družila, niti je željela da izađe iz kuće. Sada je očigledno u svojoj glavi razkrstila stvari i odlučila da prošlost ostavi iza sebe”- ispričao nam je jedan izvor blizak ovoj pjevačici.

”Ništa ne bi mogla bez svojih unuka, koje su joj savjetovale da se izdigne iz situacije i okrene prema sebi, savjetovali su je i da se ofarba u crveno. Ona je tako izgledala prije tridesetak godina i rekli su joj da je bila ikona ljepote.

Njena unuka Sonja je budući psiholog, a sada radi i kao šminker. Uspjela je baku da promijeni, a vjerujemo i da joj je pomogla u drugom pravcu.”- dodao je on.