Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Znate li pravo ime Ilde Šaulić!? Neće vam biti dobro kad saznate, a i jasno je što ne želi da je iko ovako zove! – Alternativa

Dosta javnih ličnosti sa naše estradne scene se stidi svog imena i porijekla, kao i života kojeg su vodili prije svoje popularnosti. Oni pokušavaju na sve načine da izbrišu određene periode iz svog života, kao i iz sjećanja, ali i da javnost o njima ništa ne sazna.

Kćerka pokojnog pjevača narodne muzike Šabana Šaulića, Ilda Šaulić, jedna je od onih koji imaju tajnu koju žele da sakriju od publike. Naime, ona uzela drugo ime koje je ljepše i zvučnije, kako bi publiku zadivila, dok se odrekla svog pravog imena.

Mali broj ljudi zna da je njeno pravo ime Ilduza, koje su joj roditelji dali po baki. Ali, kada je odlučila da se pojavi u javnosti i predstavi publici, shvatila je kako je bolje da je znaju po imenu Ilda. Njen otac Šaban, je snimio i pjesmu ‘O, Ilda’, koju je poklonio svojoj mezimici.

Ali, ona nije jedina pjevačica na našoj estradnoj sceni koja je promijenila ime, jer su to uradili i Aca Lukas koji se zove Aleksandar Vuksanović, Anabela Atijas je Razija Bukva, Dara Bubamara je Radojka Adžić, dok se Đole Đogani zapravo zove Hamit Đogaj.

Pored gore navedenih, imamo još nekoliko pjevača koji su se stidili svog imena, pa uzeli ljepša umjetnička, to su Lepa Brena koja se zove Fahreta Jahić, kao i Gagi Đogani pravog imena Gazmen Đogaj.