Iz Japana drevno vjerovanje preuzeli su i Kinezi, pa imamo poznato feng šui vjerovanje, koje navodi kako nema je svima potrebna krasula, odnosno drvo novca ili japansko drvo. Naime, po vjerovanjima ovo drvo privlači novac, a ujedno djeluje pozitivno i navaš posao, pa ukoliko radite u kancelarijama najbolje je i tamo da imate jedno.

Biljka izgleda prelijepo, ujedno ukrašavate svoj dom, a osim toga ne morate se mnogo mučiti oko nje, jer nije uopšte zahtjevna.

Karakterišu je mesnati listovi koji u sebi skladište vodu, pa kada dođe hladniji period onda slobodno možete da je zaliejvate samo dva puta u toku sedmice. Obzirom da ne podnosi dobro hladno vrijeme, preporučljivo je da se drži u toplijim prostorijama sve do aprila, kako ne bi bila izložena temperaturi koja je ispod minusa. Preporučljivo je da bude na svjetlosti, jer joj godi, ali izbjegavajte direktnu svjetlost.

Morate obratiti pažnju i na zemlju u kojoj je posađena biljka, jer ona treba da se sastoji od 40 posto pijeska, 20 posto zemlje za cvijeće, kao i 20 posto šumskog humusa. Bitno je da malo dodate i lomljene cigle ili ako imate sitnog šljunka.

Preporučljivo je da bude postavljena sa desne strane ulaznih vrata, kako bi mogla da privlači novac u vaš dom. Postoje vjerovanja i da vas ova biljka štiti od raznih negativnih uticaja, odnosno da će vam samo dobro donijeti.