Elma je prije nekoliko godina govorila kakav je njen brak sa Zukorlićem, kako se ponaša prema njoj, ali i kako bi sama reagovala kada bi on htio da ima još žena pored nje. Naime, on je ostavio svoju suprugu Umeju i oženio se sa Elmom.

Bivšoj supruzi je ostavio stan da živi sa dvoje djece, dok je Elmi kupio kuću. Elma Elfić Zukorlić je bila njegova druga supruga , koja je radila u prvom privatnom zadužbinstvu sveučilišta u Srbiji.

Tokom jednoh intervjua , dobila je nekoliko zanimljivih pitanja o braku, ali i o modi. Mnoge je zanimalo šta ona smije da nosi, a šta nije dozvoljeno po vjerskim običajima.

”Svaka muslimanka može moderno da se oblači, samo ne smije da krši osnovna šerijatska pravila oblačenja, odnosno da njena odjeća bude tijesna ili prozirna. I sama volim modu, ali nisam od onih koji će slijepo da je prate. Imam neki svoj stil koji praktikujem i mislim da mi to lijepo odgovara za tijelo. Linije koje jako volim su Dior i Chanel, ali ljubitelj sam i doaćih dizajnera kao što su Suzana Perić, Sadžda Zukorlić, Verica Rakočević.”- rekla je Elma.

Pitali su je i kako bi reagovala da njen suprug izrazi želju da ima još jedan brak, a ona je rekla kako ima pravo da prati svoje srce, jer njemu se ne može narediti.