Kako da posadite avokado - Nećete više imati potrebe za kupovanje avokada, od sada ćete ga saditi sami !
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kako da posadite avokado – Nećete više imati potrebe za kupovanje avokada, od sada ćete ga saditi sami !

Avokado je tropsko voće koje u sebi sadrži apsolutno nevjerovatan broj vitamina, minerala, fitohemikalija i ostalih tvari koje su neophodne za pravilan rad našeg organizma.

Avokado također sadrži visoke količine korisne masti koja vas neće udebljati ali vam daje dovoljnu energiju da sa samo jednim avokadom možete izdržati i do dva obroka bez da jedete, a to je nevjerovatno korisno pri mršanju.

Jedini problem sa ovim voćem je njegova cijena, mnogi od nas ga nisu nikako imali priliku probati a oni koji jesu ga jedu veoma rijetko zbog njegove loše pristupačnosti i visoke cijene, a mi vam nudimo način kako da sami posadite svoj avokado !

 

Klikom na LIKE dugme ispod otključat će se ostatak teksta za članak “Kako da posadite avokado – Nećete više imati potrebe za kupovanje avokada, od sada ćete ga saditi sami !”

 

[like-gate]

Bit će vam potrebna jedna sjemenka avokada u koju ćete zabiti četiri čačkalice koje će otprilike biti na pola puta i da dodiruju jedna drugu ali da ih zabodete od vrha sjemena prema dnu.

To ostaviti iznad čaše vode i pustiti da izbiju male klice.

Bit će vam potrebno otprilike dva mjeseca ali nakon toga avokado možete posaditi u saksiju kada sjemenka proklija a kada izađe zdrava biljka možete je ili ostaviti u saksiji ili premjestiti u baštu !
[/like-gate]

 

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments