Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ova je hrana izuzetno opasna, a ukoliko je konzumirate u vašem tijelu će se pojaviti crvi koji će vas polako jesti iznutra.

 

U pitanju je govedina i svinjetina, ali nedovoljno kuhana ili isprečena.

Sada ćete čuti o jednom slučaju koji se nedavno dogodio i nesretnu priču koja je zadesila jednog gospodina.

Unazad nekoliko mjeseci, jedan profesor sa Cambridge univerziteta je ispitivao slučaj čovjeka koji se žalio na glavobolje. Počeo se žalit na glavobolje i još neke tegobe nakon što se vratio sa putovanja gdje je boravio u Azijskim zemljama.

 

Probao je piti razne tablete, analgetike za umanjenje boli, ali ništa nije djelovalo. Za njegov slučaj je na kraju čuo ovaj profesor sa univerziteta koji ga je pregledao i ustanovio da se u njegovom tijelu nalazi crv.

Na kraju su uspjeli operacijom da uklone crva.

 

Taeniasis je naziv ove infekcija koja je uzrokovana trakavicom koja se nalazi u zagađenim vodama i hrani.

Nakon što je žrtva konzumira, ona se nastanjuje u tijelu gdje se razmnožava.

 

Klikom na LIKE dugme ispod otključat će se ostatak teksta za članak “Hrana izuzetno opasna! Ukoliko je jedete mogu se pojaviti crvi u vašem tijelu …” i otkrit ćemo vam simptome na koje trebate pripaziti i savjet kako izbjeći da se i vi ne zarazite.

[like-gate]

 

Simptomi:

  • nagli gubitak na težini
  • bolno tijelo
  • probavni problemi
  • zatvor

 

Kao što smo naveli, nedovoljno kuhano meso je jedan od uzroka infekcije, ali može se prenijet i preko drugih stvari, npr voda. Najbolji način da se zaštitite je da vodite računa o higijeni, da pijete samo provjerenu i pričišćenu vodu i da svoje meso kuhate dovoljno.
[/like-gate]

 

 

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments