KOŽA VAM JE SUHA
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

KOŽA VAM JE SUHA??? NAGLO VAM OPADA KOSA!! MI IMAMO RJEŠENJE!!!!POGLEDAJTE

Za normalno funkcionisanje našeg tijela potrebna nam je određena količina minerala i vitamina.

Postoje određeni uzročnici koji dovode do nedostatka vitamina potrebnih za normalno funkcioniranje organizma – nepravilna prehrana, stroge dijete, nedovoljna fizička aktivnost, neumjerenost u alkoholu i pušenje, kao i trudnoća, dojenje, neučinkovita ili usporena probava, određeni lijekovi.

Da biste vidjeli ostatak članja”KOŽA VAM JE SUHA??? NAGLO VAM OPADA KOSA!! MI IMAMO RJEŠENJE!!!!POGLEDAJTE Na veoma lagan način” kliknite na LIKE dugme ispod.

[like-gate]

 

Malaksalost i brzo zamaranje prvi su znaci kojima nam tijelo poručuje da mu nedostaju vitamini. Njihov nedostatak, medicinski nazvan hipovitaminoza, najčešće se javlja u proljeće, a najbolje liječi svježim voćem i povrćem.Kada je malaksalost dominirajući simptom, nedostatak vitamina moguće je brzo izliječiti pomoću preparata koji sadrže minerale, vitamine i željezo, ali se u svakom slučaju savjetuje pojačana ishrana uz obilne porcije voća i povrća pet puta dnevno.

Vitamin A

Ukoliko želite da imate zdrave i pune ćelije kože, morate da budete sigurni da unosite dovoljno vitamina A. Nedostatak ovog vitamina može dovesti do suhe i nezdrave kože.

Vitamin C

Tijelo gradi kolagen uz pomoć vitamina C. Ovaj važni vitamin služi kao i antioksidant koji izbacuje toksine iz vašeg tijela. Čišćenje tijela obezbijeđuje i bolje zdravlje vaše kože.

Vitamin E

Ovaj vitamin je još jedan važan antioksidant. Efikasno pomaže u otklanjanju ožiljaka, bora i drugih problema sa kožom. Vitamin E efektivno stvara i crvena krvna zrnca koja generalno poboljšavaju zdravlje.

[/like-gate]

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments