Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Sada ćemo vam predstaviti sljedeću tabelu pomoću koje ćete saznati vašu idealnu kilažu prema vašoj visini koju ćete sami sebi odrediti, a nadamo se da ćete svi biti zadovoljni.

Vjerujemo da samo rijetki od vas imaju baš idealnu kilažu naspram vaše visine, u većini slučajeva to jeste da imate višak kilograma, ali nekad se zna i desiti da vam fali nekoliko kilograma kako biste bili u potpunosti normalne debljine prema vašoj visini.

Nemojte da mislite da na visinu od 165 centimetara morate imati i oko 65 kilograma, ovdje imate tabelu prikazanu za godine, visinu, i za pol. Morate dobro da obratite pažnju na nju. Kada vidite koliko ste udaljeni od idealnog omjera tjelesne težine, morali biste početi neke stvari da praktikujete.

Hraniti se zdravo, unositi hranu koja je bogata vlaknima, izbjegavajte masnu hranu i onu prepunu šećera. Svedite to na minimum. Počnite fizički da se aktivirate. Ne bi bilo loše jednom dnevno makar sat vremena da radite nešto. Trčanje, šetanje, vožnja biciklom ili slično nešto.

A sada pogledajte na tabeli kojoj vrsti pripadate, i da li je vaša kilaža idealna, ukoliko nije potrudite se da ju izbalansirate.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments