Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Sada ćemo vam predstaviti nekoliko veoma zanimljivih i korisnih ideja sa kojima ćete moći otkloniti sve vaše bolove u predjelu kičme, a to ćete postići samo što ćete mijenjati vaše položaje sna, i tako rješavati vaše probleme.

Naše telo se tokom spavanja odmara i regeneriše i zato je vrlo važno da naš san bude zdrav i uredan. Stručnjaci preporučuju da spavamo između 6 i 8 sati i da idemo na spavanje uvijek u isto vrijeme. Pored količine sna, vrlo je važan i njegov kvalitet, kao i položaj u kojem spavamo. Pravi položaj omogućiće ne samo da se probudimo bez ukočenog vrata i ramena već i da se riješimo mnogih bolova koje već imamo. Provjerite koji su to najbolji položaji.

Sada ćemo vam predstaviti nekoliko poza sna, koje će vam pomoći da otklonite neke bolove kojih se ne možete riješiti, a sigurno će vam ovi trikovi biti od koristi.

 

  • Kada nas bole leđa, veoma nam je teško da se odmorimo i da nađemo udoban položaj. Najbitnije je da uho, rame i kuk budu u položaju u kom je kičma u ravni. Najbolje bi bilo da spavate na leđima, ali ako volite da spavate na stomaku, stavite jastuk ispod sebe kako bi kičma bila u boljem položaju.

  • Ako vas boli jedno rame, pokušajte da ne ležite na toj strani, jer će dodatni pritisak samo pojačati bol. Trebalo bi da stavite jastuk između koljena kao i ispod lakta i grudi. Ako vas bole oba ramena, pokušajte da spavate na leđima sa rukama sa strane.
loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments