Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

U ovom članku ćemo vam pisati o jednoj temi koja bi vam zaista mogla pomoći sa problemom unošenja nezdravog hljeba, recept o kojem ćemo vam mi pisati je preporučen od strane raznih kardiologa diljem cijelog svijeta,a možete ga jesti koliko god želite !

Većina hljeba kojeg možete kupiti ili napraviti jednostavno nije zdrav, iako to mnogi ljudi ne žele da priznaju, ali postoji neki hljebovi koji su zaista zdravi i kojeg možete jesti koliko god želite, od kojih je jedan ovaj recept o kojem ćemo vam mi pisati !

Namirnice potrebne za pripremu ovog hljeba su :

– Pola kašičice soli
– 4 jaja
– Kašičica sirćeta od jabuke
– 2 šolje brašna (bademovog)
– Trećina čaše i jedna kašika mljevenog lana
– Kašika zrna cijelog lana
– 6 kašika putera
– Pola čaše grčkog jogurta
– Pola šolje gustina
– Kašika sode bikarbone

U jednoj većoj posudi trebate pomiješati sve praškaste sastojke zajedno sa lanom.
U jednoj šerpi trebate otopiti puter i ostaviti ga da se ohladi, za to će vam biti potrebno samo pet minuta.
Pomiješajte puter sa jajima, jogurtom i šećerom, gumenom špatulom trebate nježno pomiješati vlažne sastojke zajedno sa suhima , tako ćete dobiti brašno.
Ne trebate pretjerati kako biste spriječili stvaranje pregustog brašna, sipajte to u posudu za pečenje koju ste prethodno obložili papirom za pečenje, možete dodati još malo lana ako želite, peći na 175 stepeni otprilike 25 minuta !

Nakon toga hljeb trebate isjeći i možete ga nakon toga poslužiti, nadamo se da će vam se svidjeti naš recept, ako vam se sviđa ostavite nam komentar ispod sa vašim mišljenjem, bit ćemo vam zahvalni !

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments