Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

PRIČA KOJA RAZARA SRCE I DUŠU !

Nisu bile najbolje prijateljice.  Znale se kao djeca i igrale ispred zgrade.  Život ih je razdvojio na dvije strane s vremena na vrijeme su se nalazile.

Kako si ? Jao kako lijepo izgledas ! Kako su porasli !

Dobro sam, kako si ti ? Taj tvoj slatkiš već pravi momak.

Slučajno, sam saznala da je umrla. Jedne noći, srce joj je samo stalo. A znala sam odmah da nije moglo izržati tu količinu ljubavi koju je nosila u srcu za njih dvije.

Dvije djevojčice su ostale bez majke. Progone me mnoga pitanja koja sam izmislila u glavi, a znam da nije izmišljena rekacija. To su pitanja koja me razaraju kao majku, kao kćerku. Tako jako zabole da mi nedozvoljavaju, da mislim o bilo čemu drugom.

Pa se stalno vraća.

“Gdje je moja majka, kada će doći?”

Zbog čega dvije djevojčice ne trebaju nikada da dobiju odgovor : Evo je stiže ? Zašto mora da odraste  bez njenog zagljaja, njene ljubavi ?

Mislim danima na nju, noćima je sanjam. Živa je, tu je pred mojim očima. Ne mogu da se pomirim sa time da je više nema. Zbog svega što će nedostajati.

Zbog njenih roditelja koji su sahranili djete. Zbog nečijeg brata koji su ostali bez tetke, zbog njene porodice koja je ostala bez svega. Jer majka je jedna. Nema joj zamjene.

Tim djevojčicama će nedostajati poljubac kada se probude, njene tople ruke, njene tople riječi,njene supice. Falit će im njena ruka, zbog čega će džaba brati  livadsko cvjeće. Sve pjesme o majci ce pjevati/recitirati sa tugom u grlu, zbog ne napravljenih kikica,  ne kupljene šminke i zajedno nekupljene vjenčanice.

 

Bojim se ostati bez majke, ma koliko se svađam sa njom, nerviram, ma koliko me naljutila, bila dosadana baš kao i ja.

Promjenit ću mnogo toga, samo ne može zamjeniti ništa njeno : “Volim te najviše na svijetu“. I preraste čovjek mnoge stvari, samo to nikada ne preraste.

Te dvije djevojčice su ostale bez majke a to nije smjelo nikada da se desi.

 

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments