Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Sa ovim načinom imat ćete plodan i bogat urod vaše bašte !

Okrićemo vam par svajeta o sadnji, zaštiti i održavanju vaših krastavaca. Krastavci nisu opšste koplikovani za uzgoj.

Ali mogu biti zahtjevni za uzgoj na polju. Samim time možemo imati i dobar uzgoj na polju. Isto tako pruža  jako upješan uzgoj u plastenicima.

Imamo za vas par savjeta kako bi imali zdrave i dobre krastavece bez ukusa gorčine, koji jako odbojan.

Savjeti :

Temperatura i vlaga

Da bi uzgajali ovo povrće potrebno je prilagoditi temperaturu i vlažnost tla. Krastavci su jako osjetljivi na temperaturu zraka i vlažnost tla.

Krastavci zahtejvaju jako velike temperature zraka, stalno zalijevanje vodom. Povoljna temperatura za uzgoj krastavaca je 25°- 35°.

Za njihov rast su nepogodne niske temperature. Veoma nepogodno jer postoji mogućnost da dođe doumiranja biljke.

Krastavce posadite kada je promjenjivo vrijeme.

Sijanje krastavca 

Tlo gdje želite da sadite treba biti neutralene ili kisale Ph vrijednosti. Od velike je važnosti da bi mogla voda stizati do krijena i hraniti sadnicu.

Kod sađenja krastavca veoma je važno stalno zalijevanje. To se ne radi samo u početku nego i kasnije kada se razvija. Ako vaši kratsvaci ne budu zalijevani sa dovoljnom količinom vodom, onda će biti gorki.

Zaštita krastavca

Krastavce treba zaštiti od šetočina i mnogih bolesti. Baš kao i sve ostale biljke, tako su krastavci osjetljivi na vanjske faktore.

Najveći neprijatelj je plemenjača. Oboljenje krastavca je vrlo lako prepozanti po žutim pjegama koje se postepeno šire i zahvate listove.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments