Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Danas je facebook jedna od najpolurnijih drušvenih mreža, širom svijeta. Zuzima prvo mjesto na ljestvici korištenja društevnih mreža.

Facebook ima oko 2 milijarde registrovanih korisnika. Odprilike zauzima oko 28, 5 % svijeta tj od cjelokupne populacije.

Smatra se da oko 66 % populacije koristi internet. Prema zadnjim informacijama tvrdi se da ima oko 1. 04 milijarde dnevno aktivnih korisnika, te da oko 1. 59 milijarde mjesečnih korisnika.

Veoma zanimljivo, da neki facebook korisnici uđu barem jedanput mjesečno. Pored toga 90 % korisnika facebook preko mobilnog uređaja.

Jedna od najstarijih web stranica je Facebook. Fcebook je napravljen 2004 godine, tek je praktično bio dostupan 2006 godine. Uvedena su pravila da svi stariji od 13 godina imaju pristup internetu.

Ali nažalost facebook imaju aktivan sa 12 godina, jer se koriste lažnim podacima.

Facebook je u utorak objavio da su utvrdili da hakeri nisu koristili  ukradene lozinke, za prijave na drugim web stranicama. Prijavlju se istom lozinkom kao i za facebook.

Nakon što su posljednji put objavili da je na Facebook prošle sedmice, bio najgori hakerski upad, gdje su ukradenom lozinkom otvorili gotovo 50 milijuna profila na facebooku.

Poslije toga upadaju treći dan zaredom i utorkom imaju najveću vrijednost dijonica na Facebooku. U roku od 72h objavljeno je da je na facebooku privatnost ne sigurna.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments