Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ovo je najmonstuoznija afera u zdravstvu ” sprega hitne pomoći i pogrebnika” koja se dogodila 2005 godine. A to je otvorio direktor Hitne pomoći.

Nakon čega je prošao preofesionalnu i privatnu glogotu. Vjerovatno će dobiti svoj epilog, nakon što je bila jučerašnja presuda Višeg suda u Beogradu.

Još je istraga u toku, nisu pronađena imena doktora koji su namjerno puštali da pacijenti umru. Samim time bi dobivali proviziju od 300 eura od pogrebnog preduzeća.

Izvršena je presuda Višeg suda gdje je čak pet nadležnih organa preuzeli protiv radnje prema Josifovskom. On je stavljen u nepovoljan položaj zbog pravljenja pobune.

Nakon čega je otkrivena neviđena afera gdje su dobiveni dokazi. Tokom 2005 godine on je ukazivao na kriminalističke radnje. Nakon toga je on bio smjenjen sa pozicije.

Znatno je i daje nadu da će se ubudućnosti suditi po pravdi. Da nije bilo hrabrog i odvažnog sudije ovo se ne bi sigurno ni dogodilo. Donešena je na kraju pravedna presuda.

Bivši direktor Hitne pomoći je prošao kroz jako težak period. Glogota jer nije mogao da šuti.

On je smjenjen sa mjesta direktora, ali niko nije provjerio njegovo navođenje.

Nakon istrage utvrđeno je da se radio o istini i da ljudima nije bila pružena pomoć u teškim trenucima zbog honorara koji je stizao iz pogrebnog društva.

Naveo je da je izgubio posao i da su bili falsifikovani dokumneti. Prema navođenjima sudijama je bilo jako teško prihvatiti falsifikate. U nadi smo da će svemu tome doći kraj.

Borba još uvijek nije završena. Tvrdi se da hitne pomoći nisu namjerno stizale na vrijeme, jer bi time pogrebnim preduzećima obezbjedili zaradu.

Utvrđeno je da je više organa u ovome učestvovalo.

Slike optuženog doktora : Borka Josifovski

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments